EXCLUSIV ZF. Antreprenorii români prind curaj: Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american, cumpără o companie din Ungaria

Autor: Cristina Roşca 12.04.2024

Omul de afaceri român Ferenc Korporany, cunoscut pentru că a vândut businessul Maravet către un gigant american, a cumpărat firma WAF Kft din Ungaria, o firmă activă în industria produselor pentru animale.

Recent, el a revenit în acest domeniul care l-a consacrat şi a făcut două achiziţii în România. Acum, antreprenorul vrea să dezvolte în paralel businessul din cele două ţări.

“Am cumpărat o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale. E o firmă relativ mică, cu afaceri de 5-6 mil. euro, dar cu o marjă de profit net de 20%. Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România”, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.

Familia Korponay este cunoscută pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale. Această companie a fost vândută în două tranşe către grupul american Henry Schein.

Omul de afaceri revenit recent în forţă în prim-plan în acelaşi sector care l-a consacrat - cel al produselor pentru animale - printr-o serie de achiziţii şi are în plan să continue dezvoltarea.