Antreprenorul român Ferenc Korponay face o achiziţie pe piaţa din Ungaria şi pregăteşte alte preluări şi în România

Autor: Cristina Roşca 15.04.2024

El vrea să dezvolte businessul cu produse pentru animale atât local, cât şi dincolo de graniţă, în Ungaria.

Antreprenorul român Ferenc Korponay, cunoscut pentru că a fondat, dezvoltat şi apoi vândut businessul Maravet, activ în domeniul produselor pentru animale, a cumpărat o firmă în Ungaria, a treia achiziţie în decurs de câteva luni, după alte două în România.

WAF Kft din Ungaria este o firmă de distribuţie de medicamente şi de hrană pentru animale cu afaceri anuale de 5-6 mil. euro.

„Pentru noi, e al doilea pas pe care îl facem în Ungaria, unde vrem să consolidăm un business şi să îl creştem în paralel cu cel din România, unde pregătim alte achiziţii“, a spus Ferenc Korponay pentru ZF.

Omul de afaceri revenit recent în forţă în prim-plan în acelaşi sector care l-a consacrat - cel al produselor pentru animale - printr-o serie de achiziţii.

Vetimex Capital, compania de investiţii deţinută de familia Korponay din Baia Mare, a finalizat achiziţia a 100% din Monterovet din Bucureşti şi a devenit coproprietarul - cu o participaţie de 50% - Promedivet din Sovata.

„Am revenit în sector pentru că îl ştiam, dar şi pentru că a apărut oportunitatea. Am investiţii şi în agricultură, imobiliare sau fonduri de investiţii, dar sunt investiţii pasive. Pariez pe ce ştiu cel mai bine, pentru a aduce plus valoare.“

Acum, antreprenorul a început construcţia unui nou business şi a ajuns la o echipă de 140-150 de persoane în România şi Ungaria şi estimează afaceri cumulate de 40 mil. euro în acest an.