Antreprenori locali. Complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov, controlat de Claudiu Aron, afaceri de 66,5 mil. lei în 2023, în creştere cu 22%. „Aeroportul din Braşov va susţine creşterea businessului. Discutăm cu agenţii de turism din străinătate pentru a aduce turişti.“

Autor: Mirabela Tiron 30.04.2024

Compania Alpin 2003, care administrează complexul ho­telier Alpin Resort Hotel, unul din cei mai mari jucători din turism din staţiunea Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu afaceri de 66,5 milioane de lei (13,5 mil. euro), în creştere cu 22% faţă 54,5 milioane de lei anul anterior şi peste nivelul din 2019,  arată datele de la mfinante.ro.

„Estimăm pentru acest an o creştere cu 10-15% în cifra de afaceri. Acum avem aeroportul din Braşov, iar infrastructura creşte business-ul unui oraş cu cel puţin 20%. Discutăm cu agenţii de turism din Japonia, China, America pentru a aduce aici străini dat fiind aeroportul. Se pot organiza curse charter. Vom avea grupuri din Spania şi Italia în acest an“, a spus Claudiu Aron pentru ZF. Aeroportul din Braşov a fost deschis în iunie anul trecut, în urma unei investiţii de 140 mil. euro, singurul aeroport internaţional construit de la zero în ultimii 50 de ani în România.