Cum a ajuns producătorul de mezeluri Fox din România, deţinut de familia Vulpe, să facă 477 mil. lei cu 950 de angajaţi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.05.2024

Fox Com Serv, cea mai mare companie din grupul Fox, care are ca principal domeniu de activitate pro­cesarea cărnii, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 477 mil. lei, în creştere cu 33% faţă de anul prece­dent, arată datele de la Ministe­rul de Finanţe.

Rezultatele din 2023 includ atât activitatea de producţie, cât şi activi­ta­tea de distribuţie şi vânzare de me­ze­luri, conform datelor din Monitorul Oficial. Fox Com Serv a avut în 2023 un profit net de 52,3 mil. lei şi un număr mediu de 955 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Marja de profit a fost astfel de 11%.

„Pentru domeniul industriei alimentare, respectiv al mezelurilor şi preparatelor din carne, 2023 a fost un an în care s-a înregistrat o scădere a volu­mului, cu 5% mai puţin comp­arativ cu 2022. Scăderea în volum s-a datorat în principal inflaţiei“, a declarat anterior Iulian Marinica, CEO al Fox, pentru ZF.

„A crescut preţul materiei prime, factor ce a condus la creşterea costului de producţie, a scăzut puterea de cumpărare, şi astfel consumatorul a ajuns să cumpere mai puţin.“