OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere online a conturilor şi pentru persoanele juridice şi IMM-urile cu mai mulţi asociaţi, disponibilă anterior pentru persoane fizice şi IMM-uri cu acţionar unic

Autor: Roxana Rosu 08.05.2024

OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere online a  conturilor şi pentru  persoanele juridice şi IMM-urile cu mai mulţi asociaţi, serviciu disponibil anterior doar pentru persoanele fizice şi IMM-urile cu acţionar unic.

Implementarea procedurii de onboarding online pentru clienţii persoane fizice a condus la o creştere de şase ori a numărului de noi clienţi care aleg această metodă comparativ cu anul trecut.

În cazul segmentului IMM, onboarding-ul online a cunoscut o crescut cu 36%, iar aproximativ 44% dintre noii clienţi din acest segment aleg să iniţieze procesul de onboarding în afara orelor de program ale sucursalelor băncii.

 „Extinderea serviciului de onboarding online subliniază angajamentul nostru de a aduce inovaţie şi accesibilitate pentru soluţiile bancare. Este un proiect care ne-a permis o transformare semnificativă a modului în care interacţionăm cu clienţii, oferind un proces simplificat şi rapid de deschidere a conturilor, indiferent de complexitatea structurii acţionariatului lor. Viteza şi eficienţa cu care am reuşit să implementăm aceste schimbări ne-a ajutat să simplificăm procesele interne şi să oferim rezultate palpabile în termeni de satisfacţie a clienţilor, ceea ce a facilitat o creştere impresionantă în adopţia serviciilor noastre digitale”, a declarat Constantin Mareş, Director General Adjunct al OTP Bank România, Divizia Digitală.

Noile dezvoltări digitale au fost realizate cu suportul partenerului FintechOS, care a implementat soluţii precum onboarding digital pentru clienţi persoane fizice şi IMM-uri sau procesul de acordare online a creditelor.

„Băncile de astăzi trebuie să inoveze pentru a rămâne relevante şi a prospera, dar cele mai multe sunt împiedicate de vechile sistemele insuficient de flexibile. Am dezvoltat platforma FintechOS pentru a permite instituţiilor să dezvolte produsele şi ofertele digitale de care au nevoie, atunci când au nevoie de ele, fără a le perturba sistemele de bază sau fără a fi necesare investiţii costisitoare”, a declarat Teo Blidarus, CEO and Co-Founder, FintechOS.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, care este prezent în România şi cu OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.