Tofan anunta vanzari de 255 milioane de dolari in 2000

Autor: Radu Ionescu 18.12.2000


Cifra de afaceri a grupului de firme Tofan va depasi in acest an 255 milioane $, iar valoarea exporturilor insumeaza de 60 mililioane $, se arata intr-un comunicat al Tofan Group.

Tofan Group detine fabricile de productie a anvelopelor Danubiana-Bucuresti, Victoria-Floresti, Silvania-Zalau, Rotras-Turnu Severin, precum si Institutul de Cercetare a Cauciucului, Cerelast si Fabrica Recap, de resapat anvelope.

Tofan Grup detine peste doua treimi din piata romaneasca a anvelopelor si beneficiaza de parteneriate externe cu investitori financiari precum Nomura International, sau producatori si distribuitori de anvelope din Europa Occidentala si Statele Unite.

Reteaua nationala de distributie, Automaxima, are peste 2000 puncte de vanzare in tara. Societatea de transporturi Tofan Trans, o alta companie a grupului, efectueaza servicii de transport in peste 20 de tari, avand 350 de angajati si un parc de 200 de autocamioane.

Tofan produce in prezent anvelope in peste 900 de variante, printre care anvelope de turism de viteza, de camioane, de masini agricole si anvelope gigant de aproape doua tone, atat sub marca proprie cat si sub marci realizate la cererile partenerilor.

Tofan Group a fost constituit in 1991, cu zece angajati, cand a realizat o cifra de afaceri de 500.000 de dolari. In prezent, grupul are circa 10.000 de angajati.

Grupul Tofan intentioneaza sa realizeze in urmatorii doi ani investitii in valoare de 52,4 milioane de dolari, grupul investind in ultimii doi ani, in modernizarea fabricilor sale producatoare de anvelope, 34,8 milioane de dolari.

In perioada 15-19 decembrie se vor desfasura la Bucuresti , "Zilele Tofan", manifestare care marcheaza bilantul anului 2000 si acordarea de diferite premii. De asemenea, grupul va acorda angajatilor, cu prioritate salariatilor direct productivi, prime in valoarea totala de 12 miliarde de lei.

Maine vor fi decernate premiile Fundatiei pentru Teatru si Film Tofan, care au fost acordate de-a lungul anilor celor mai importante personalitati teatrale ale momentului, precum Alexandru Dabija, Emil Boroghina, Catalina Buzoianu, Olga Tudorache, Radu Beligan. Alaturi de aceste personalitati au fost premiate in ultimii sapte ani si o serie de tinere sperante ale teatrului si filmului romanesc.