Transart: produsele ERP vor continua sa genereze cresteri ale cifrei de afaceri

Autor: Anca Rif, ZF Transilvania 27.10.2006
Firma clujeana de software pentru afaceri Transart a inregistrat pe primele sase luni ale anului o crestere de 40% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar conducerea companiei estimeaza ca acest trend se va mentine si in urmatoarea parte a anului, in conditiile in care a crescut cererea pentru produsele ERP, datorita perspectivei aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, dar si datorita unei mai bune informari a potentialilor beneficiari.
Transart a incheiat anul 2005 cu o crestere a cifrei de afaceri de peste 55%, depasind 1,3 milioane de euro, conform oficialilor companiei. "Ca si in alte domenii ale economiei romanesti, piata softwareului de business inca nu s-a asezat, dezvoltandu-se continuu. Apar atat firme, cat si produse noi in zona ERP sau CRM, ceea ce conduce la cresterea concurentei si, implicit, la cresterea performantei produselor si a calitatii acestora", a declarat pentru ZF Transilvania Ramona Vadeanu, marketing manager la Transart.
Compania produce mai multe aplicatii de business - B-Org, sistem de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru firmele medii, Hermes, o solutie de automatizare a vanzarilor, Neomanager, un sistem integrat de gestiune si contabilitate pentru firmele mici. "In general produsele noastre au avut ca piata de desfacere Europa de Sud-Est, bineinteles cu concentrare in Romania, dar cu implementari si in Ungaria, Croatia, Slovenia sau Bulgaria.
Produsele care presupun respectarea unor norme legislative si fiscale se adreseaza firmelor din Romania, insa avem in portofoliu si produse, precum Hermes, care s-a bucurat de succes pe piata externa", a precizat Ramona Vadeanu.
Potrivit acesteia, conform celui mai recent studiu IDC, Transart se afla pe locul noua in clasamentul furnizorilor de aplicatii pentru afaceri din Romania, detinand in 2005 o cota de 2,02% din piata EAS (Enterprise Application Suites). Conform aceluiasi studiu, piata solutiilor EAS din Romania a atins in 2005 valoarea de 34,6 milioane de euro, inregistrand o crestere de 27,45%.
Infiintata in 1997, compania are peste 90 de angajati. Printre clientii firmei se numara Unilever South-Central Europe, Interbrew (filialele din Croatia, Ungaria, Bulgaria si Romania), Henkel Romania, Elite Romania, Kraft Foods International Romania, Philip Morris, Friesland Foods, Napolact, Jidvei Romania.
In anul 2000, Transart a deschis filiala sa din Bucuresti, in martie 2001 filiala din Iasi, iar in februarie 2002 pe cea de la Timisoara.