Kuhnke, afaceri de 13,5 mil. euro din componente

Autor: Anca Rif, ZF Transilvania 25.10.2006
Compania mixta romano-germana Kuhnke Production Romania din Sibiu, producator de componente electrice si electronice pentru industria auto, asteapta pentru acest an o cifra de afaceri de 13,5 mil. euro, in crestere cu 8% fata de 2005. Pe primul semestru firma din Sibiu a realizat o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, valoarea reprezentand o stagnare fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Indicatorii financiari s-au pastrat la o valoare egala cu cea de anul trecut, deoarece in prima parte a anului nu au existat modificari semnificative in volumul si structura productiei. In a doua parte a anului estimam o evolutie usoara, principalul motor de crestere fiind dezvoltarea portofoliului de clienti in domeniul automotive", a declarat pentru ZF Transilvania Andra Boboc, director general adjunct al Kuhnke Production Romania. Pot rivit acesteia, compania mai produce sisteme integrate destinate aparaturii medicale.
Kuhnke Production Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2004.
Tot in 2004, compania a investit peste 1,2 milioane de euro in dublarea capacitatilor de productie pentru industria de automotive.
Cea mai mare parte a contractelor Kuhnke Production Romania se deruleaza in Germania, exporturile firmei reprezentand aproximativ 95% din totalul vanzarilor. Pe piata externa cei mai importanti clienti sunt Volkswagen, DaimlerChrysler, Audi, Valeo, Volvo Schneider Telemecanique.
"Anul acesta am dezvoltat productia destinata industriei de automotive, dar si domeniul electronic, iar proiectele de dezvoltare vor continua si in ultima parte a anului. In domeniul automotive am dezvoltat noi produse si sisteme precum comanda electronica a pompei de injectie si releul de cuplare bord, principalii clienti fiind producatori auto germani si europeni", a mai declarat Andra Boboc. Pe langa divizia de productie grupul german Kuhnke are in Romania si un departament de vanzari administrat de firma Kuhnke Automation Romania SRL care se ocupa de distributia produselor grupului in Romania, Ucraina, Moldova si Bulgaria.
Industria auto a fost in ultimii ani una dintre cele mai cautate industrii de catre investitorii straini. Cele mai importante investitii s-au concentrat in zona de vest a tarii, unde apropierea de granita Uniunii Europene a facut ca tot mai multi producatori de componente auto sa isi deschida facilitati de productie.
Firma Kuhnke Production Romania s-a infiintat in 1998 la Sibiu, avand ca actionar majoritar firma Kuhnke GmbH din Malente, Germania, care mai are un centru de productie si in Italia, alaturi de filiale de vanzari in majoritatea tarilor europene, in SUA, America Latina, Asia, Africa si Australia.