AVAS concediaza o angajata pentru ca s-a intalnit cu un investitor inaintea unei licitatii

Ziarul Financiar 13.09.2006
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-a desfacut contractul de munca angajatei Carmen Cruceru, dupa ce, potrivit unui articol din saptamanalul Academia Catavencu, s-a intalnit cu un potential investitor inaintea desfasurarii unei licitatii, a anuntat astazi institutia.
Potrivit comunicatului emis de AVAS, Carmen Cruceru a incalcat ordinului presedintelui AVAS nr. 7045 din data de 16.08.2006, in care se precizeaza ca orice intalnire cu potentialii investitori se desfasoara numai in prezenta a cel putin doi angajati ai AVAS. Orice intalnire se finalizeaza cu o minuta care este transmisa in scris consilierilor presedintelui si vicepresedintilor, directorilor precum si expertului pe dosar.
Potrivit unui articol din editia de saptamana aceasta a Academiei Catavencu, un reporter sub acoperire a obtinut conditii favorabile la o licitatie, dupa ce s-a intalnit personal cu Carmen Cruceru, presedintele comisiei de licitatie, si i-a oferit 500 de euro.
AVAS a dispus sanctionarea disciplinara a conducerii Directiei Generale Executari Silite si Licitatii si verificarea tuturor licitatiilor care au avut loc in ultima perioada la AVAS.