VB Leasing, contracte de 75 mil. euro la semestru

Autor: Cristina Stoian 24.08.2006
Compania VB Leasing, parte a grupului financiar Volsbanken, a incheiat primul semestru al acestui an cu contracte in valoare de 75 mil. euro, valoarea urmand sa creasca pana la 110 mil. euro la sfarsitul acestei luni.
"Cu toate ca piata de autoturisme va continua sa creasca cu 10%, domeniul de echipamente se va dezvolta foarte mult. Bugetul total de finantare pe care l-am stabilit pentru anul viitor se ridica la 180- 200 de milioane de euro", a spus Razvan Diaconescu, administrator al VB Leasing. Pentru comparatie, valoarea contractelor de leasing incheiate de companie a ajuns anul trecut la 112 milioane de euro, mai mult decat dublul nivelului inregistrat in anul precedent.
In portofoliul VB Leasing, autoturismele si autoutilitarele detin o pondere de 62,7%, urmate de segmentul de autocamioane, remorci si utilaje de constructii, care au 30%, si de cel al utilajelor si echipamentelor cu 7,3%.
Pe de alta parte, VB Leasing a incheiat un parteneriat cu compania Immoconsult Romania. "Piata imobiliara se va dezvolta foarte mult in urmatorii ani, cu aproximativ 15%, dar leasingul imobiliar in Romania este subreprezentat, fata de alte tari", a spus Alexander Marcian, Senior Manager al International Real Estate Leasing Immoconsult. Compania are ca obiectiv finantari de 30-40 de milioane de euro anul viitor. Immoconsult si-a inceput anul trecut activitatea de leasing imobiliar in Romania, finantand proiecte precum Baneasa Center si Budisteanu Center.
VB Leasing a obtinut un imprumut in valoare de 10 mil. euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pe o perioada de 10 ani, in scopul finantarii prin leasing a intreprinderilor mici si mijlocii. "Vrem sa atragem din ce in ce mai mult companii din transport si comert", a spus Michael Unterguggenberger, administrator in cadrul VB Leasing.