Broadhurst divizeaza si Electroaparataj

Autor: Catalin Ciocan 26.10.2005
Conducerea Electroaparataj Bucuresti, principalul producator roman de aparataj industrial de joasa tensiune, va cere aprobarea actionarilor pentru intocmirea unui proiect de divizare a companiei prin infiintarea unei companii noi care sa preia o serie de imobile ale Electroaparataj.

Minoritarii de la Electroaparataj ar putea avea dreptul de a cere societatii sa le rascumpere actiunile inainte de divizare.

Cladirile care se vor separa vor fi folosite atat ca birouri pentru conducerea altor societati controlate de fondul de investitii Broadhurst - care este actionar majoritar la Electroaparataj, dar vor fi oferite si altor companii care sunt interesate de achizitionarea de spatii in imobilele respective. In ultimele luni fondul de investitii a mai operat divizari asemanatoare si la alte companii pe care le detine, printre care Anticorosiv sau Romlux.

Electroaparataj este controlata in proportie de peste 85% de fondurile de investitii Broadhurst si Lindsell, ambele administrate de societatea New Century Holdings, care a mai derulat si in trecut in cadrul unora dintre societatile unde detinea pachete majoritare, astfel de operatiuni de diviziare.

"Este vorba despre o separare a catorva cladiri, care nu se mai folosesc in business si care pot fi orientate catre birouri; nu este o zona ''cu vad'', dar avem din ce in ce mai mare nevoie de birouri", a declarat Siminel Andrei, directorul New Century Holdings.

"O suprafata o sa ramana si pentru terti, daca se vor gasi doritori", a mai precizat Andrei.

Broadhurst a mai derulat divizari ale activelor si la companii precum Romlux Targoviste sau Anticorosiv Bucuresti, unde a acordat actionarilor minoritari dreptul de a se retrage din companiile respective. "Daca este cazul, evident ca le vom acorda acel drept si in aceasta situatie", a precizat Andrei.

Compania a obtinut la finalul primului semestru un profit net de 0,13 milioane de euro la o cifra de afaceri de 8,4 milioane de euro.

Actiunile Electroaparataj sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,413 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 17 milioane de euro.