Samsung a lansat un telefon cu memorie de 3 GB

Autor: Mihai Musatoiu 18.10.2005
Producatorul sud-coreean Samsung Electronics a lansat un telefon mobil cu memorie interna de 3 GB, acesta fiind mobilul cu cea mai mare capacitate de stocare din lume, conform oficialilor asiatici.

Telefonul SPH-V7900 poate inregistra pana la trei filme in format digital sau aproximativ 700 de melodii in memoria sa interna, care functioneaza in acelasi timp si ca hard-disk portabil pentru computere, scrie Forbes. Modelele de telefoane mobile existente in prezent pe piata au de obicei capacitati de stocare mult mai mici, de 100-250 MB.

Samsung se afla in lupta directa cu producatori precum Nokia si Motorola, iar acest produs ar putea sa reprezinte un argument mai serios pentru a castiga cota de piata, sunt de parere unii analisti.

Aparatul, care este o versiune avansata a unui model lansat in urma cu o luna si echipat cu memorie de 1,5 GB, mai este dotat cu o camera digitala de doi megapixeli si difuzoare stereo. Dezvoltarea de cipuri de memorie din ce in ce mai incapatoare si la dimensiuni suficient de mici pentru a fi inglobate in telefoanele mobile face ca aceste aparate sa devina centrul universului multimedia pentru utilizatori, a declarat Lee Ki-Tae, directorul diviziei producatoare de mobile a Samsung.

Telefonul va fi lansat initial pe piata sud-coreeana. Oficialii Samsung nu au facut publica deocamdata data lansarii pe piata americana sau pe cea europeana.