RoBank a devenit oficial OTP Bank Romania

Autor: Liviu Chiru 03.08.2005
OTP Group a anuntat ieri oficial schimbarea numelui filialei sale locale din RoBank in OTP Bank Romania.

Schimbarea numelui a fost aprobata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, care a avut loc in luna feburarie, iar in acest rastimp au fost obtinute avizele si aprobarile necesare. Schimbarea denumirii a devenit efectiva la sfarsitul lunii trecute.

De altfel, pe site-ul grupului, filiala locala figura sub numele de OTP Bank Romania de mai mult timp.

Schimbarea numelui este primul pas vizibil in strategia de transformare pe care o implementeaza, a mai anuntat ieri grupul maghiar, care sustine ca in prezent construieste o oferta completa pentru piata de retail.

De la preluarea RoBank, la jumatatea anului trecut, OTP nu si-a facut simtita prezenta pe piata. La acel moment reprezentantii grupului anuntau ca planuiesc investitii de 100 de milioane de euro, pentru largirea retelei de sucursale si atingerea unei cote de piata de 4-5%.

RoBank detinea la sfarsitul primului trimestru active totale in valoare de 195 de milioane de euro, corespunzator unei cote de piata de sub 1%, potrivit raportului financiar periodic destinat bursei din Budapesta, unde sunt listate actiunile grupului OTP. Pe plan local nu au fost insa facute publice rezultatele financiare ale bancii.

Potrivit aceluiasi raport, RoBank a incheiat primul trimestru al anului cu o pierdere de peste 205 mii de euro. Banca avea in sold, la aceeasi data, credite in valoare de 68 de milioane de euro.

La intrarea pe piata romaneasca OTP a anuntat si intentia de dezvoltare a unui grup financiar, care ar fi urmat sa cuprinda societati de asigurari, de leasing si fonduri de investitii. In afara unor tatonari pe piata asigurarilor, care nu au dat un rezultat concret pana in prezent, maghiarii nu au actionat pana acum pe alte piete.

In anul care s-a scurs de la preluarea RoBank, maghiarii au operat unele schimbari in conducerea bancii si au facut angajari, numarul salariatilor crescand pana la 348, la sfarsitul lui martie.

La inceputul anului vicepresedintele OTP, Laszlo Wolf, afirma ca banca maghiara a rezervat aproximativ 100 de milioane de euro pentru alte achizitii in Romania, fiind vizata chiar participarea la privatizarea CEC.