Turism Felix, 10 mil. euro intr-un hotel din Baile Felix

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Laura Laurentiu 21.07.2005
Societatea Turism Felix va incepe in luna octombrie a acestui an lucrarile de modernizare a complexului hotelier International (fost Belvedere) din Baile Felix, investitia fiind estimata la 10 mil. euro.

"Complexul, clasificat la trei stele, dispune in prezent de 184 de camere duble si 40 single, iar dupa renovare va avea 20 de apartamente, 164 de camere duble si 20 single. De asemenea, se va moderniza si baza de tratament balnear ce va fi adusa la un nivel de 4 stele si se va crea un centru wellness. Dezvoltarea cea mai importanta va fi pe partea serviciilor de agrement prin construirea a doua piscine in aer liber cu apa termala pentru adulti si una pentru copii. Ne apropiem astfel de sistemul all inclusive", a declarat pentru ZF Transilvania Livia Oprea, directorul de marketing al societatii Turism Felix.

Potrivit acesteia, lucrarile de modernizare a hotelului International se vor incheia in iulie 2007, in acest moment lucrandu-se la partea de proiect.

Turism Felix si-a majorat recent capitalul social cu peste 150%, pana la 20 mil. lei noi (5,5 mil. euro), fondurile obtinute in urma acestei operatiuni fiind destinate programului de investitii derulat in statiunea Baile Felix. Pentru 2005, oficialii companiei estimeaza un profit de 3,2 mil. lei noi (aproximativ 890.000 de euro) si o cifra de afaceri de 36,6 mil. lei noi (peste 10 mil. euro).

Compania bihoreana a demarat in urma cu trei ani un program de modernizare a unitatilor pe care le detine, primul pas fiind renovarea complexului Termal-Nufarul, tot din Baile Felix, de trei stele.

Anul trecut, societatea a investit, din surse proprii, 4,5 mil. lei noi (aproape 1,25 mil. euro) pentru modernizarea si dotarea hotelurilor, a bazelor de tratament si a unitatiilor de agrement.

In afara de hotelurile Termal, Nufarul si International, Turism Felix mai are in patrimoniu, in aceeasi statiune, cinci complexuri de doua stele - Poienita, Somes, Unirea si Lotus - precum si doua de o stea - Felix si Poiana. Acestora li se adauga sase baze de tratament.

"In total dispunem de aproximativ 3.000 de locuri de cazare ce sunt prinse intr-un program de modernizare pe urmatorii 7-10 ani. In anul 2004, am avut un numar de 10.300 turisti, iar in 2005 ne asteptam la 10.900. In ansamblu, are loc mai ales o crestere a numarului de turisti romani", a adaugat Oprea.

Cifra de afaceri a firmei a fost in 2004 de 32,1 mil. lei noi (8,91 mil. euro), in timp ce profitul a crescut de trei ori fata de anul precedent, pana la 2,3 mil. lei noi (640.000 de euro). Actionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania, cu 74,3%, urmat de SIF Oltenia, cu 11,5%, si alte persoane fizice si juridice. laura.laurentiu@zf.ro