Intelis a devenit Intend Computers

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Laura Laurentiu 11.04.2005
Compania clujeana Intelis Computer si-a schimbat numele si a devenit recent Intend Computer, oficialii firmei afirma ca schimbarea identitatii s-a produs fara probleme, contrar regulilor consacrate ale marketingului, care considera dificila o astfel de tranzitie.

"Schimbarea identitatii a intervenit ca urmare a solcitarii unei terte parti, o companie mare cu al carei nume ne suprapuneam. Acum putem spune ca influenta schimbarii de nume asupra evolutiei companiei a fost favorabila. Reactia colaboratorilor, care in mare masura cunosteau motivele schimbarii, a fost pozitiva", a declarat pentru ZF Transilvania Doru Morar, directorul general al Intend Computer si unic actionar. El a adaugat ca pentru aceasta schimbare de identitate costurile s-au ridicat la aproximativ 15.000 de euro.

Intend Computer si-a inceput activitatea in 1992, avand ca obiect principal de activitate servicii in domeniul echipamentelor de tehnica de calcul si electronice. Din 1998, compania a inceput sa comercializeze componente pentru calculatoare personale si, de asemenea, sa asambleze si sa comercializeze sisteme complete in orice configuratie.

Anul trecut cifra de afaceri a firmei a fost de aproximativ 3,75 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2003, iar in 2005 conducerea Intend Computer estimeaza o crestere de aproximativ 15%. "Din anul 2000 am deschis departamentul de distributie care s-a dovedit a fi extrem de bine venit. Dupa inceperea acestui tip de activitate, oferta noastra a devenit extrem de variata - peste 1.000 de modele de componete si periferice, practic gama completa de componente necesare asamblarii calculatoarelor personale. In acest mod clientii nostri, revanzatori, puteau sa se aprovizioneze dintr-un singur loc, castigand timp", a explicat Morar.

In acest moment, compania clujeana se adreseaza in proportie de 60% persoanelor juridice, in special integratori de sisteme (peste 400 de clienti activi), si 40% persoanelor fizice prin magazine.

"Intend Computer are trei locatii in Cluj-Napoca, iar pentru clientii din alte orase si din strainatate va exista in scurt timp un magazin virtual cu livrarea produselor la domiciliu. Acest magazin va contine absolut toate produsele noastre, care vor putea fi achizitionate direct de pe site, cu ajutorul cardurilor", a spus directorul companiei.

Morar spune ca, dupa ce in 2004 s-au facut investitii mai ales pentru extinderea spatiului de activitate - cheltuieli care au depasit 50.000 de euro -, urmeaza ca in 2005 sa se investeasca in crearea de noi locuri de munca pentru a putea face fata cererilor in crestere. In prezent, compania are 23 de angajati, cresterea estimata fiind in jur de 50%.

"Pe viitor vom incerca sa facem fata schimbarilor care intervin o data cu intrarea in Uniunea Europeana, fiind constienti ca vom avea concurenti foarte puternici care vor investi masiv in acest domeniu", a concluzionat Doru Morar.

transilvania@zf.ro