Noul Maserati GranSport, liber la comenzi

Autor: Ionut Bonoiu 06.04.2005
Clientii care sunt dispusi sa plateasca peste 100.000 de euro pentru o masina exclusivista au la dispozitie de la mijlocul acestei saptamani inca un model de lux.
Maserati GranSport este ultimul model pe care Auto Italia, importatorul marcii de lux italiene il lanseaza pe piata romaneasca si care are preturi ce variaza intre 123.000 de euro si 142.000 de euro.
GranSport este un coupe cu doua usi si patru locuri, echipat cu un motor de 4,2 litri, care dezvolta 400 de cai-pu-tere, cu zece cai-putere mai mult decat propulsoarele cu care sunt echipate modelele Maserati Coupe si Maserati Spyder.
Motorul cu opt cilindri dispusi in forma literei "V" ii permite modelului GranSport sa atinga o viteza maxima de 290 de kilometri pe ora.
In plus, GranSport ajunge de la zero la 100 de kilometri pe ora in mai putin de cinci secunde.
Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze Cambiocorsa, cu sase viteze si actionare electro-hidraulica si control electronic exercitat prin clapetele din spatele volanului.
La fel ca si in cazul altor automobile Maserati, sistemele de siguranta nu lipsesc in cazul lui GranSport. Astfel, noul model al producatorului italian vine echipat standard cu Maserati Stability Programme (MSP), adica programul electronic de stabilitate Maserati care este compus din sisteme precum ASR (sistemul anti-patinaj), MSR sau ABS (sistem impotriva blocarii rotilor la franare).
Maserati GranSport are o lungime de 4,52 metri, latimea masinii fiind de 1,82 metri iar inaltimea de 1,29 metri. Potrivit unor studii realizate de Institutul Italian de Statistica, modelul poate fi configurat in peste 4 milioane de combinatii de accesorii posibile, detaliile mergand pana la alegerea culorii atei cu care este cusuta pielea, inscriptionarea numelui sau blazonului familiei pe praguri, alegerea culorii volanului si a esentelor rare de lemn.
In functie de gradul de personalizare al masinii perioada de livrare poate ajunge pana la sase luni, potrivit reprezentantilor importatorului.
Maserati GranSport completeaza astfel portofoliul de produse al importatorului Auto Italia in Romania, dupa Maserati Coupe, Spyder si limuzina de lux Quattroporte. Auto Italia a vandut anul trecut 18 autoturisme Maserati din care zece au fost din modelul Quattroporte, doua Spyder si sase Coupe. In plus, au fost incheiate contracte pentru patru Quattroporte, care vor fi livrate in acest an.