ProCA: Crestem cu 25% in acest an

Autor: Razvan Craciun 21.03.2005


Distrubuitorul de echipament IT&C ProCA Romania, care produce si calculatoare sub brand propriu, estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 25% fata de 2004, cand veniturile au atins 31 milioane de dolari (25 de milioane de euro), spune Dragos Cristian Salamac, director de marketing al companiei.


"Anul trecut am vandut un total de 15.000 de PC-uri, incluzand cele din seria Brave, marca apartinand companiei, precum si cele distribuite ale altor parteneri", a spus Salamac. In 2004, compania a semnat contracte de distrubutie pentru Romania cu mai multe firme, printre care se numara Philips, Sparkle, ECS, Infosec si Infosmart.


"Acum suntem in negocieri cu alte companii din IT&C pentru a ne dezvolta oferta de produse. Vor fi marci importante - producatori de placi de baza, placi video si calculatoare personale portabile", a mai spus directorul de marketing al companiei.


Veniturile ProCA au fost generate in proportie de 70% de vanzarile catre partenerii sai din tara, iar 30% prin magazinele retail.


Veniturile obtinute in anul 2004 de compania ProCA Romania au fost cu peste 10 milioane de dolari (8 milioane de euro) mai mari comparativ cu anul precedent.


Societatea face parte din grupul de firme AAC, cu sucursale in Cehia, Slovacia si Romania, care a avut vanzari de peste 250 milioane dolari (201 milioane de euro), in 2004.


Actionarii companiei sunt Cristian Falcutescu - cu 40% si compania ceha AAC.