Dan Garlasu, de la Cisco si Nortel, la Oracle Romania

Autor: Victor Kapra 17.03.2005


Schimbarile de pe piata tehnologiei informatiei, aflata si in acest an in crestere, au inregistrat zilele acestea un nou episod interesant o data cu cooptarea lui Dan Garlasu in functia de director de vanzari infrastructura tehnologica la Oracle Romania.


Dan Garlasu va parasi astfel functia de country manager al reprezentantei locale a Nortel, unul dintre liderii mondiali in productia de echipamente pentru retele de comunicatii.


"In mod clar, mileniul trei inseamna trecerea la economia bazata pe cunoastere. Ace st concept presupune aparitia intreprinderii virtuale, o data cu accelerarea fenomenului de globalizare. Afacerile nu mai au o locatie fixa, ci se distribuie intr-o anumita geografie si in aceasta situatie devine extrem de importanta informatia. Aceasta tendinta devine valabila si pentru Romania, o data cu apropierea aderarii la UE", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Garlasu. "Oracle s-a dovedit in ultimii 25 de ani lider pe aceasta piata a aplicatiilor care fac posibila economia cunoasterii - e suficient sa amintim aplicatiile pentru bazele de date - si de aceea am acceptat cu placere provocarea Oracle" - a continuat el.


Noua functie a lui Garlasu la Oracle Romania este una de top management, el raportandu-i direct directorului general Stefan Cojanu.


"Suntem incantati de cooptarea domnului Garlasu in echipa noastra de conducere, date fiind planurile ambitioase de dezvoltare a Oracle Romania", a declarat la randul sau Florin Draganescu, directorul de marketing al companiei.


Garlasu trece astfel din zona afacerilor cu echipamente de retea in cea a aplicatiilor software pentru afaceri.


Inainte de a lucra pentru Nortel, el a fondat, acum sapte ani, filiala romaneasca a celui mai important furnizor mondial de echipamente de retea pentru Internet, Cisco Systems, si a condus-o in aceasta perioada, reusind sa incheie contracte importante cu companii precum MobiFon si Astral Telecom. victor@zf.ro