MM Packaging isi concentreaza productia la Ploiesti

Ziarul Financiar 16.03.2005


Divizia romaneasca a producatorului austriac de ambalaje Mayr-Melnhoff Packaging va reloca liniile de productie ale companiei Rodata Bucuresti, cumparate anul trecut, in spatiile detinute de societate la Ploiesti.


In luna iunie a anului trecut, MM Packaging a achizitionat divizia specializata in productia de ambalaje de carton a companiei Rodata, care a inregistrat o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro in 2003. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost facuti publici.


"O parte a utilajelor a fost deja mutata in noua locatie, spatiile necesitand investitii de aproximativ 0,5 milioane de euro. Ter menul final al operatiunii este luna septembrie a acestui an", a declarat Mircea Popescu, directorul general al MM Packaging Romania.

In urma reorganizarii capacitatilor de productie, productia anuala a companiei ar urma sa creasca cu aproximativ 25%, conform reprezentantului MM Packaging. Cifra de afaceri estimata pentru anul in curs este de aproximativ 8 milioane de euro.


MM Packaging, care a intrat pe piata in 1999, a fost printre primele companii producatoare de carton duplex care a decis sa investeasca in capacitati de productie. In momentul de fata MM Packaging este liderul pietei, conform propriilor estimari, cu o productie anuala de 9.000 tone de carton si 95 de angajati.


Grupul are o capacitate de prelucrare de 324.000 tone anual, avand capacitati de productie in Austria, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria, Polonia si Romania. Activitatea companiei este impartita in trei divizii operative: MM-Karton, MM-Packaging si MM-Graphia. In 2003, grupul a avut vanzari de aproximativ 400 de milioane de euro. alexandru.cerchez@zf.ro