Neptun Campina si-a majorat substantial profitul

Autor: Catalin Ciocan 02.03.2005

Societatea Neptun Campina, principalul producator de transmisii mecanice din Romania, a obtinut anul trecut un profit net estimat de 4,2 mil. euro, de aproape patru ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in 2003.


Neptun a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 23,8 mil. euro, in crestere cu 82% fata de vanzarile aferente anului precedent.


Societatea si-a depasit nivelurile bugetate la inceputul anului, cand compania previziona realizarea unui profit net de 1,4 mil. euro, la o cifra de afaceri de 15,2 mil. euro. Reprezentantii companiei nu au fost ieri disponibili pentru detalii.


Neptun produce reductoare de uz general, miniere, agricole, reductoare de metrou si tramvai, dar si unitati de antrenare pentru extractia titeiului.


Cea mai mare parte a productiei este destinata pietei externe, cele mai mari exporturi fiind catre Italia si Franta.



Neptun este controlata de societatea Metaloeuroest SRL, care detine 71,9% din actiuni. Titlurile Neptun sunt listate pe RASDAQ, aceste actiuni fiind unele din "revelatiile" pietei de capital anul trecut. Ultima tranzactie cu actiunile Neptun s-a derulat la pretul de 280.000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei, la acest pret, este de 13,3 mil. euro.