Vioxx ar putea reveni pe piata medicamentelor

Ziarul Financiar 21.02.2005

Medicamentul Vioxx produs de compania Merck pentru a combate artrita ar putea reveni pe piata americana, dupa ce autoritatile au decis retragerea acestuia de pe piata in 2004.



Comisia a spus ca medicamentul produs de Merck poate fi comercializat pe piata SUA, ceea ce a dus la cresterea actiunilor companiei cu 13%. De asemenea, aceeasi comisie medicala a hotarat ca medicamentele Celebrex si Bextra, produse de Pfizer pentru combatarea artritei, pot fi vandute in continuare pe piata. In favoarea mentinerii pe piata a Celebrex au votat 31 din cei 32 de membri ai comisiei, in timp ce medicamentul Bextra a fost sustinut de 17 membri doi abtinandu-se de la vot.



Gail Cawkwell, director in cadrul Pfizer, a declarat ca producatorul de medicamente este multumit ca respectiva comisie "a reafirmat importanta acestor remedii". Pe de alta parte, presedintele comisiei medicale, Alastair Wood, care a votat "impotriva", a declarat ca "exista semnale clare ca acest medicament este mult mai periculos decat celelalte", in privinta efectelor nocive asupra inimii. El a mai indicat ca Celebrex s-a dovedit a fi, in urma studiilor efectuate, cel mai sigur dintre cele trei medicamente analizate. Mediafax