Kuhnke Relee, plus 25% la vanzarile de componente auto

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Dana Ciriperu 17.02.2005


Compania mixta romano-germana Kuhnke Relee din Sibiu, producatoare de componente electrice si electronice pentru industria auto, asteapta in acest an o cifra de afaceri de 13,5 mil. euro, cu peste 25% mai mare fata de 2004.



Anul trecut firma si-a dublat capacitatile de productie, iar cifra de afaceri a crescut cu 90%. Astfel, de la mai putin de 6 mil. euro in 2003, firma a depasit anul trecut 10 mil. euro.



"Au crescut comenzile din industria auto, acesta fiind principalul motiv care a sustinut dublarea capacitatilor firmei", a declarat pentru ZF Transilvania, Andra Boboc, director general adjunct al firmei.



Cea mai mare parte a contractelor Kuhnke Relee se deruleaza in Germania, exporturile firmei detinand anul trecut 95% din totalul vanzarilor. Pe piata externa cei mai importanti clienti sunt Volkswagen, Daimler Chrysler, Audi, Valeo, Volvo Schneider Telemecanique.



Anul trecut firma a investit peste 1,2 mil. euro pentru a putea asimila noi produse cerute de clientii din industria auto. "Suntem furnizori de categoria A pentru colaboratorii nostri din Germania. Ei ne auditeaza in fiecare an, iar comenzile lor s-au dublat fata de 2003", mai spune Andra Boboc. Acesta este motivul pentru care in luna septembrie a anului trecut, firma a inaugurat o noua linie de productie pentru bobinaj si magneti. "Anul acesta dorim sa dezvoltam foarte mult productia destiinata industriei auto, dar si pe cea pentru industria constructoare de masini", a afirmat Boboc.



Firma s-a infiintat in 1998 la Sibiu, avand ca actionar majoritar firma Kuhnke GmbH din Malente, Germania, care mai are un centru de productie si in Italia, alaturi de filiale de vanzari in majoritatea tarilor europene, in SUA, America Latina, Asia, Africa si Australia. transilvania@zf.ro