Clientii noi au majorat vanzarile Mecanica Fina

Ziarul Financiar 04.02.2005

Mecanica Fina, cel mai mare producator de aparate de masura si control din tara, a incheiat anul trecut cu vanzari totale de 3,7 milioane de euro (151 mld. lei), in crestere cu aproximativ 25% fata de nivelul din 2003, in urma cresterii bazei de clienti ai companiei.
Profitul brut al societatii a fost de 670.000 de euro (27 mld. lei) in 2004, fata de aproximativ 500.000 de euro (19,3 mld. lei), profitul brut al companiei in 2003, conform datelor Ministerului de Finante.
"In anul ce s-a incheiat, au crescut livrarile pentru clientii noi ai companiei, in special pe pietele din Ungaria si Israel", a afirmat Maria Rogojan, director economic al companiei.
Piata aparatelor de masura si control a devenit concurentiala abia in urma cu 2 ani, cand s-au epuizat stocurile realizate de producatori la inceputul anilor '90, a spus Rogojan. "Pi ata a crescut valoric, dar concurenta a devenit din ce in ce mai puternica, mai ales in urma importurilor facute de pe piata germana", este de parere reprezentanul Mecanica Fina.
Apoximativ 40% din productia companiei este destinata exportului, in tari precum Italia, Germania, Franta, Austria si Ungaria.
Actiunile Mecanica Fina sunt listate pe RASDAQ. Ultima cotatie a fost de 90.000 lei/actiune, pret la care capitalizarea bursiera a societatii se ridica la 4,7 mil. euro.
alexandru.cerchez@zf.ro