BCR extinde creditarea pentru medicii stomatologi

Autor: Liviu Chiru 25.01.2005


Banca Comerciala Romana va extinde programul de creditare al medicilor stomatologi cu practica privata la nivelul intregii tari. Banca a lansat recent un program pilot in acest sens, care a rulat in Bucuresti si judetul Ilfov.



Prin acest program banca ofera medicilor stomatologi finantari pentru cumpararea, amenanjarea sau dotarea cabinetelor medicale, participarea la cursuri de specializare si chiar pentru achizitionarea de automobile. BCR acorda, de asemenea, imprumuturi si pacientilor, pentru achitarea serviciilor medicale.



Banca a semnat recent un acord de colaborare cu Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS), dupa ce la sfarsitul anului trecut a incheiat un protocol similar cu Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania. UNS AS reuneste trei mii de membri din intreaga tara.



Sectorul de finatare al liber-intreprinzatorilor a luat amploare in ultima perioada, tot mai multe banci lansand produse dedicate in acest sens. BRD - Groupe Societe Generale a lansat de asemenea recent un pachet de credite "Expert", prin care ofera finantari pentru anumite categorii de liber-intreprinzatori, printre care se numara medicii si farmacistii. Banca si-a rezervat la acel moment dreptul de a extinde facilitatea de finantare si pentru alte categorii, in functie de evolutia produsului. Libra Bank are de asemenea in portofoliu un pachet de produse de finantare a activitatii medicilor. Astfel, banca ofera finantari pentru achizitia de echipamente, participarea la seminarii sau achizitia de autovehicule. Banca a semnat recent un acord de colaborare cu Colegiul Medicilor, fiind interesata de aceasta nisa de piata. De asemenea, banca ofera finantari si pentru cabinetele medicale, prin care se pot obtine sume pentru investitii in imobile sau aparatura sau pentru achizitia de autovehicole. Pentru toate creditele banca ofera posibilitatea de rambursare anticipata fara penalitati.



Mai multe banci din sistem ofera de altfel creditare practicantilor de profesii liberale, acest segment de piata fiind unul dinamic. Concurenta tot mai mare impinge bancile sa dezvolte produse dedicate, pentru a raspunde cat mai bine nevoilor clientelei, in conditiile in care majoritatea clientilor nu sunt inca fideli unei anumite institutii si pot fi usor atrasi de o oferta potrivita.