Trei Ford dintr-o lovitura

Ziarul Financiar 20.01.2005

Trei dealeri ai marcii americane de automobile Ford vor deschide la sfarsitul acestei saptamani show-room-uri, investitia cumulata fiind de aproximativ patru milioane de euro.
Cel mai mare dintre proiecte a implicat o investitie de 2,5 milioane de euro si a fost dezvoltat de Colina Motors, avand o suprafata totala construita de 2.200 de metri patrati.
BDT, un alt dealer al marcii Ford, va investi 1 milion de euro intr-un complex de 10.000 de metri patrati, care include showroom, service, spatiu de birouri si o parcare. Romcar Motors, cel mai mare dealer al marcii Ford (cu 20% din totalul vanzarilor Ford de anul trecut) va deschide tot la sfarsitul acestei saptamani al doilea sau show-room din Bucuresti. Romcar Motors este dealer-ul Ford cu cel mai mare volum al vanzarilor din Romania. Van zarile Ford pe piata romaneasca au ajuns, anul trecut, la 4.710 autovehicule, in crestere cu 44% fata de anul 2003. Importatorul general al marcii americane, Romcar, face parte din divizia auto a holdingului detinut de omul de afaceri Ion Tiriac, care coordoneaza activitatea a inca patru importatori de autovehicule - AutoRom, M Car Trading, Premium Auto si Hyundai Auto Romania. Divizia auto a holdingului Tiriac reprezinta pe piata locala marcile Chrysler, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Smart. Mediafax