Oracle concediaza 5.000 de angajati

Autor: Mihai Musatoiu 17.01.2005

In urma achizitionarii companiei rivale PeopleSoft, producatorul american de software pentru afaceri Oracle a anuntat ca va concedia 5.000 de persoane, adica 9% din totalul angajatilor sai. Intre cei la care se va renunta urmeaza sa intre si o parte dintre fostii angajati PeopleSoft, relateaza presa internationala.
Oficialii Oracle au spus in mai multe randuri ca intentioneaza sa pastreze peste 90% dintre fostii angajati PeopleSoft responsabili cu dezvoltarea si asistenta tehnica a aplicatiilor. Acestia vor continua sa lucreze la proiectele actuale si apoi vor incepe munca la viitoarele versiuni, a spus un oficial al Oracle.
"Prin decizia sa de a retine marea majoritate a personalului tehnic PeopleSoft, Oracle va putea sa-si tina promisiunile facute clientilor acestei companii cu privire la pastrarea produselor software si a asistentei tehnice pentru acestea", a spus Larry Ellison, director executiv Oracle.
La sfarsitul saptamanii trecute, Oracle a inceput notificarea angajatilor care isi vor pierde locurile de munca, majoritatea concedierilor urmand sa aiba loc in urmatoarele 10 zile, conform oficialilor companiei.