Directorul financiar al Microsoft s-a saturat sa fie salariat

Autor: Dan Dragomir 13.01.2005

John Connors, director financiar (CFO) al celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, a parasit compania dupa o cariera de 16 ani, pentru a deveni asociat la o firma de investitii in IT din Seattle.
Connors s-a hotarat sa se faca investitor, devenind direct partener-asociat la compania Ignition Partners LLC, specializata in investitii cu grad ridicat de risc (venture capital) in domeniul tehnologiei. Unul dintre motivele citate pentru plecarea sa a fost faptul ca si-a dorit sa petreaca mai mult timp alaturi de sotie si copiii sai, in conditiile in care la Microsoft lucra cel putin noua ore pe zi.
In varsta de 45 de ani, Connors a fost cel care a tras sforile in spatele cortinei pentru ca Microsoft sa plateasca in premiera dividende catre actionarii sai. "Es te momentul cel mai bun sa parasesc compania", a asigurat Connors. Desi oficialii Microsoft nu au numit inca un succesor, fostul director financiar a sigurat pe toata lumea ca exista destui candidati pentru fotoliul sau, in special din randul tinerilor.
Analistii spun ca aceasta miscare nu va avea un impact profund asupra Microsoft, iar totul depinde de fapt de persoana care va prelua acest post. "Cand pierzi pe cineva de calibrul lui Connors nu este un semnal pozitiv. Este insa greu de estimat impactul, vom vedea cand se va anunta inlocuitorul sau", a spus un analist Sanford C. Bernstein & Co.
Unul dintre favoritii la postul de director financiar este Scott Di Valerio, care a fost CFO la Disney si care a fost adus la Microsoft tocmai pentru a intari structura financiara a companiei.
Ultima sarcina a lui Connors este prezentarea rezultatelor financiare ale companiei, care va avea loc pe 27 ianuarie. Probabil atunci va fi prezentat si ocupantul acestui post.
dan.dragomir@zf.ro