Mozzarella made in Romania

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Valeriu Russu 04.01.2005

Compania Indlacto Mures estimeaza o cifra de afaceri pentru anul trecut de 5 mil. euro, in crestere cu 78% fata de anul precedent, din producerea si comercializarea produselor lactate mozzarella si mascarpone. "La inceput a fost dificil sa ne convingem clientii din Romania sa treaca de la cascaval la mozzarella. Si acum, multe pizzerii folosesc cascavalul in prepararea sortimentelor de pizza. Insa clientii au inteles, treptat, necesitatea utilizarii mozzarella", spune Alceo Zanotti, administratorul firmei. Indlacto detine o hala de productie, birouri si depozite, pe o suprafata de 2.500 metri patrati, intr-un perimetru de 50.000 mp aflat in intregime in proprietate privata. Productia zilnica este de circa 7.000 kilograme de mozzarella (principalul ingredient pentru pizza), precum si 1.000 kilograme de mascarpone (crema obtinuta din smantana folosita pentru prepararea prajiturii Tiramisu). Pri ntre principalii clienti ai firmei se numara retelele Metro, Carefour si Selgros. Pentru anul acesta, compania si-a propus construirea unei noi hale de productie de 2.000 metri patrati, ce va fi terminata in luna septembrie. Oficialii firmei nu au dorit sa precizeze care va fi valoarea investitiei. Indlacto a fost infiintata in 1995 de societatea italiana Roelao din Mantova, care a cooptat si doua persoane fizice romane.
transilvania@zf.ro