Eforie vinde patru hoteluri cu 3,3 mil. euro

Ziarul Financiar 22.12.2004

Societatea Eforie din Eforie Nord va vinde, prin leasing imobiliar, hotelurile Lira, Azur, Selena si Carmen, pretul minim propus pentru negociere fiind de 3,3 milioane euro, fara TVA.
Actionarii societatii au decis, la adunarea generala desfasurata la sfirsitul saptaminii trecute, ca vinzarea acestor active sa se realizeze prin negociere directa cu locatarii imobilelor in cauza.
Preturile minime stabilite sint de 686.891 euro pentru complexul Lira, 477.139 euro pentru Azur, 1,58 milioane euro pentru hotelul Selena si 585.741 euro pentru complexul Carmen.
Actionarii au aprobat si modificarea numelui societatii in Turism, Hoteluri, Restaurante (THR) Marea Neagra .
Ca urmare a obtinerii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, soceitatea isi va majora capitalul social cu 303 milioane lei. Noi le actiuni emise in cadrul acestei operatiuni vor intra in cota detinuta de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Eforie.
Actionarii au aprobat si cesionarea gratuita catre societatea Efo Ro IT a unei parti sociale detinute de asociatul unic Eforie SA la Balneoterapia Saturn. Eforie va participa de asemenea la majorarea capitalului social al firmei Prodprest din Eforie Nord cu suma de 4,4 miliarde lei, din care va vira suma de 3,7 miliarde lei, restul reprezentind o creanta pe care o detine la Prodprest.
De asemenea, complexurile hoteliere Brindusa si Claudia din Venus, precum si Narcis si Tosca din Saturn vor fi ipotecate.
Noul Consiliul de Administratie este alcatuit din Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, actionarul majoritar al Eforie SA, Aurica Doina Podoreanu si Aurelia Albu.
Societatea a finalizat, la inceputul lunii iunie, fuziunea prin absorbtie cu firmele Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva, la care actionarul majoritar este SIF Transilvania. In urma fuziunii, compania are un capital social de 192,3 miliarde lei.
Principalul actionar al societatii este SIF Transilvania, cu circa 87% din titluri, iar AVAS detine 0,3% din actiuni. Mediafax