Investitie de 35 mil. euro la UCMR

Ziarul Financiar 22.12.2004

Uzina Constructoare de Masini Resita (UCMR) intentioneaza sa investeasca, anul viitor, 35 milioane de euro pentru modernizarea mijloacelor de productie, a anuntat compania.
De asemenea, UCMR va continua in anul 2005 investitiile privind programele de mediu, in acest sens fiind alocate fonduri in suma de 500.000 de euro pentru modernizarea unei statii de neutralizare, precum si pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea retelelor de canalizare.
"In urmatorii cinci ani, vom aloca in jur de sapte milioane de euro pentru implementarea de proiecte destinate acestui domeniu", a declarat presedintele director general al UCMR, Adrian Chebutiu.
In ceea ce priveste cifra de afaceri pentru anul viitor, obiectivul stabilit de UCMR este de 55 milioane de euro. Pin a la 20 decembrie 2004, uzina a inregistrat o cifra de afaceri de peste 28 milioane de dolari, comparativ cu 26 milioane de dolari in anul 2003.
Valoarea contractelor incheiate pina in prezent pentru anul 2005 este de peste 30 de milioane de dolari, de trei ori mai mare decit cea contractata in aceeasi perioada a ultimilor cinci ani, se precizeaza in comunicat.
Printre acestea se numara contractele incheiate cu Romenergo, pentru centralele hidroelectrice Manyas si Kilavuzlu din Turcia, cu VA Tech Hydro si Voith Siemens Hydro Power Generation, pentru furnizarea a patru aparate directoare, destinate unei unitati din Omkareshwar-India.
Mai mult de 40% din productia pe care UCMR o va realiza anul viitor va fi destinata exportului, comparativ cu 20% in 2003 si 8%,  pina la 20 decembrie 2004.
In prezent, contractele incheiate de societate pentru furnizarea de produse hidroenergetice reprezinta aproximativ 95% din valoarea totala contractata pentru anul 2005.
"In primul trimestru al anului viitor accentul va fi pus pe semnarea unor contracte avind ca obiect furnizarea de piese turnate si piese schimb motoare Diesel, fiind deja incheiat pentru 2005 un contract cadru de furnizare piese schimb pentru CFR Marfa", a precizat directorul comercial al uzinei, Dan Petrescu.
Actionarul majoritar al companiei este Inet AG Elvetia, cu 90,3% din capitalul social de 27,744 miliarde lei. Mediafax