Metaplast Buzau a trecut pe profit

Ziarul Financiar 13.12.2004

Producatorul de mase plastice Metaplast Buzau a inregistrat un profit brut de 430.000 de euro pe primele noua luni ale anului, dupa ce in ultimii doi ani a obtinut pierderi de peste 200.000 de euro anual.
Metaplast, specializata in productia de placi, folii, tuburi si profile din plastic, a avut o cifra de afaceri de 1,75 milioane de euro in aceeasi perioada, mai mult decat pe intreg anul 2003, cand a avut afaceri de 1,5 milioane de euro. Compania nu a facut raportari pe primele 3 trimestre de anul trecut.
Profitul obtinut de Metaplast survine in conditiile in care intreaga industrie a maselor plastice se confrunta cu o scumpire de peste 25% a materiilor prime (polimeri, polietilena, polipropilena), cauzata de cresterea pretului petrolului la nivel mondial.
Actiunile Metaplast sunt cotate la Bursa Electronica Rasdaq, fiind caracterizate de o lichiditate relativ scazuta. Ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a efectuat la pretul de 10.000 de lei/actiune, in timp ce valoarea nominala a unei actiuni Metaplast este de 25.000 de lei/actiune.
Capitalizarea bursiera a societatii este de 185.000 de euro, iar actionarul majoritar este societatea bistriteana Topaz-Crumerum, cu 69,4% din actiuni. Restul actiunilor sunt in posesia SIF Muntenia (13,7%) si a unor persoane fizice (16,8%).
Competitorii Metaplast pe segmentul de piata pe care activeaza sunt Munplast si Prodplast Bucuresti sau Teraplast Bistrita.
alexandru.cerchez@zf.ro