Nissan va opri temporar productia la trei uzine japoneze, din lipsa de otel

Ziarul Financiar 26.11.2004


Producatorul auto japonez Nissan Motor va inceta, pentru cinci zile, productia la cateva din unitatile sale, ca urmare a unei lipse acute de otel, cererea de pe piata fiind mult prea mare fata de posibilitatile producatorilor siderurgici.



A doua companie auto din Japonia a anuntat ca va opri lucrul la trei din cele patru uzine din tara in perioadele 29-30 noiembrie si 6-8 decembrie, rezultand in pierderea unei productii de 25.000 de vehicule, care vor fi recuperate in zilele libere din primele luni ale anului viitor.



Purtatorul de cuvant al Nissan a indicat drept cauze ale acestei situatii cererea foarte mare pentru noile modele Tiida si Fuda, care a depasit asteptarile companiei.



Pe de alta parte, Nissan a negat informatiile aparute in cotidianul financiar Nihon Keizai Shimbun, potrivit carora intentioneaza sa reduca cu 10.000 vehicule lunar productia din perioada ianuarie-martie 2005, tot din cauza aprovizionarii cu otel.



Dupa ce pe parcursul unui an intreg Nissan, detinuta in proportie de 44% de Renault, nu a venit cu noi modele, intre lunile septembrie si ianuarie va introduce sase noi automobile, pentru a-si atinge nivelul tinta pentru vanzari, de 3,6 milioane vehicule pana in septembrie 2005. Mediafax