Fimaro face standuri de probe pentru Mercedes si Renault

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Dana Ciriperu 19.11.2004

Producatorul de echipamente de productie si linii tehnologice Fimaro din Cluj mizeaza anul acesta pe obtinerea unei cifre de afaceri de 3,2 mil. euro, in crestere cu 14% fata de anul precedent.
Compania inregistra, la sfarsitul lunii septembrie, vanzari de 2,3 mil. euro, iar oficialii firmei prognozeaza incasari de aproape 300.000 de euro in fiecare luna ramasa pana la sfarsitul anului.
"Pentru 2005, primul trimestru este asigurat din punctul de vedere al comenzilor si asteptam productii a caror valoare sa depaseasca 400.000 de euro pe luna, ceea ce ne-ar asigura o cifra de afaceri de 4,8 mil. euro la sfarsitul anului", a declarat pentru ZF Transilvania, Dan Aristide Scortaru, directorul general al Fimaro.
Peste 95% din produsele firmei sunt destinate pietei externe, in SUA, Anglia, Germania, Italia. "Ne -am orientat spre clientii straini din mai multe motive. Inainte de 1989 construiam masini de finisaj pentru industria textila, insa aceasta piata a suferit o cadere drastica, iar noi a trebuit sa ne reprofilam", a mai spus Scortaru.
Cele mai importante contracte ale firmei clujene se deruleaza in industria siderurgica si in industria automobilistica. Anul acesta, aproximativ 35% din cifra de afaceri a rezultat in urma contractului cu firma britanica Morgan, care activeaza in siderurgie.
In ceea ce priveste industria auto, firma clujeana a livrat peste 20 de standuri de probe catre Volkswagen, Citroen, Volvo, Renault, Mercedes sau BMW.
Fimaro a fost privatizata in anul 2000 si are in prezent capital 100% autohton. Pachetul majoritar de actiuni (55%) este controlat de opt persoane din conducerea societatii, Dan Scortaru, directorul general detinand 15%. Structura actionariatului este completata de Fortuna Clasic (15%) si de alte 96 de persoane care detin restul actiunilor.
transilvania@zf.ro