Marmosim Simeria mizeaza pe afaceri de 7,1 milioane de euro

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Dana Ciriperu 18.10.2004

Compania Marmosim Simeria, care activeaza in domeniul exploatarilor de cariere, va inregistra anul acesta o cifra de afaceri in crestere cu 4,4% fata de anul trecut, potrivit estimarilor facute de conducerea firmei. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor, societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 255 mld. lei (circa 6,8 mil. euro).
?Pentru acest an, prognozam o cifra de afaceri de 7,1 mil. euro, in conditiile in care am inregistrat si o crestere a portofoliului de comenzi atat la export, cat si pe piata interna", a declarat pentru ZF Transilvania, Gheorghe Pogea, manager general Marmosim SA.
Valoarea totala a exporturilor pentru acest an este estimata la 3,3 mil. euro.
"In ultimii trei ani, piata romaneasca a devenit extrem de exigenta si de selectiva, dar si-a continuat trendul ascendent, reprezentand aproximativ 55% din cifra de afaceri a firmei. Inc ercam sa combinam relatiile traditionale din sfera constructorilor si a comerciantilor specializati in finisaje, cu perspectivele deschise de micii intreprinzatori si investitori care construiesc sedii de firme, case de vacanta sau de locuit", spune Gheorghe Pogea.
Marmosim a fost privatizata in 1998, prin achizitionarea de catre compania bucuresteana Titan Mar SA a pachetului majoritar de actiuni, unde detine actiuni si omul de afaceri Adriean Videanu, membru PD. Ceilalti actionari sunt fondurile de investitii RIF si RAEF. 
Principalele cariere pe care le detine sunt Ruschita, Caprioara si Alun, destinate exploatarii marmurei, Geoagiu si Carpinis - pentru travertin, Pietroasa - andezit, iar Podeni, Moneasa si Baschioi - calcar, calcar marmoreean si gresie calcaroasa.
Marmura de Ruschita ocupa primul loc in preferintele clientilor Marmosim, concentrand 85% din vanzarile companiei.
transilvania@zf.ro