Aedificia, fericita castigatoare a unui contract de 13 mil. euro

Autor: Stelian Negrea 13.09.2004

Compania Aedificia Carpati , controlata de omul de afaceri Petre Badea , va construi pentru Regia Nationala a Padurilor (RNP) un complex de cladiri situat in Lacul Tei-Toboc din Capitala in valoare de peste 13 milioane de euro.
Pe langa sediul RNP, complexul va cuprinde un institut de cercetari si amenajari silvice si un centru de perfectionare a angajatilor. Pentru sediul administrativ vor fi alocate 4,5 milioane de euro, pentru centrul de pregatire al salariatilor aproape 2 milioane de euro, iar pentru spatiile cu destinatie sociala (pentru servirea mesei, cazare, etc) peste 3 milioane de euro. Alte 1,4 milioane de euro vor fi alocate petnru diverse amenajari exterioarde e, zone verzi si parcari. Lucrarile vor fi finalizate in termen de 14 luni.
Valoarea totala a contractului incheiat cu Aedificia Carpati este de 11,2 milioane de euro (fara TVA, n.r.), urmand ca, pana, la sfarsitul anului sa fie cheltuita de 3 milioane de euro.
Pe langa aceasta investitie, RNP mai are alocate alte doua milioane de euro pentru finalizarea constructiei fabricii prelucrare a fructelor de padure de la Piatra Neamt precum si achizitionarea de utilaje pentru prelucrarea lemnului.
Valoarea investitiilor estimate pentru anul 2004, finantate integral din resusele RNP, se ridica la circa 17 milioane de euro.
stelian.negrea@zf.ro