Siemens se implica in sectorul bancar portughez

Autor: Mihai Musatoiu 23.08.2004

Compania de servicii IT Siemens Business Services va asigura suportul de infrastructura IT pentru cea mai mare banca din Portugalia, Caixa Geral de DepA3sitos (CGD), la toate locatiile din tara ale acesteia, inclusiv pentru compania de asigurari Fidelidade Mundial, pe o perioada de 3 ani, au anuntat reprezentantii companiei.
Contractul valoreaza aproximativ 15 milioane euro, acopera 19.000 statii de lucru si 2000 servere si va contribui la scaderea costurilor IT ale CGD.
Grupul CDG este cea mai mare corporatie financiara din Portugalia, avand reprezentante in 1200 de locatii. Siemens Business Services va asigura suportul de specialitate pentru computere, imprimante, scanere si software, cat si pentru serverele companiei. Com pania de servicii IT va opera un serviciu de helpdesk central, unde utilizatorii pot suna pentru rezolvarea problemelor de hardware si software.
De asemenea, Siemens va furniza servicii de monitorizare si diagnosticare pentru infrastructura retelei corporatiei, pentru a depista si remedia din timp eventualele erori.