Fosta conducere a WorldCom va plati 51 mil. dolari

Ziarul Financiar 08.07.2004

Bernie Ebbers, fostul director executiv al WorldCom, impreuna cu alti 18 fosti membri ai conducerii, a fost de acord sa plateasca 51 milioane $ pentru a rezolva un proces cu angajatii care au pierdut miliarde de dolari cand grupul de telecomunicatii s-a prabusit.
Intelegerea propusa, care trebuie sa fie aprobata de o Curte Districtuala americana, a fost anuntata de avocatii care ii reprezinta pe angajatii WorldCom, din falimentul careia a rezultat, prin reorganizare, compania MCI, precizeaza Financial Times.
Angajatii au intentat proces companiei WorldCom si fostilor directori in incercarea de a recupera miliarde de dolari care au fost pierduti din cauza fondului lor de pensii care continua sa pastreze 46 milioane $ in actiuni WorldCom, in momentul in care acestea erau in cadere libera pe pietele financiare.
Actiunile WorldCom au scazut de la 8,27 $ la 9 centi in ziua de dinaintea cererii de protectie catre instante, prevazuta de legea falimentului.
Daca se respecta termenii intelegerii, MCI va efectua plati compensatorii de 19,5 milioane $, potrivit casei de avocatura care ii reprezinta pe angajati, iar Ebbers va plati pana la 4 milioane $. Daca va fi aprobata, intelegerea va lasa trustul Merryl Lynch, girantul fondului de pensii al WorldCom, in pozitia de singur inculpat in acest proces.