Au fost Casa Radio, Dambovita Center, Metropola. Ce urmeaza?

Autor: Ionut Bonoiu 01.07.2004

Proiectul Casa Radio a fost anuntat inca din toamna anului 2002, iar in luna martie 2003 a fost semnat primul parteneriat public privat de pe piata romaneasca.
La momentul respectiv firma turceasca Mimel Insaat, o companie de constructii din Turcia, impreuna cu firma britanica Orb Estates, au fost selectate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) pentru a investi 130 milioane dolari in transformarea fostei Case Radio intr-un complex multifunctional ce urma sa cuprinda un mall, un hotel de cinci stele, apartamente de lux si un centru de conferinte, dar si un spital si o parcare, centrul urmand a fi numit Dambovita Center.
Oficialii turci spuneau la momentul respectiv ca lucrarile o sa inceapa in vara anului 2003, dupa obtinerea autorizatiilor, finantarea urmand a veni din Marea Britanie, avand in vedere ca Orb Estates desfasura activitati in domeniul financiar.
Intre timp pe lista comapniilor interesate de proiect a intrat si lantul hotelier Hyatt, care a semnat un acord pentru dezvoltarea unui hotel Hyatt in cadrul complexului. Lucrarile de constructii nu au inceput nici in prezent. Intre timp, grupul turcesc Mimel a iesit din actionariatul companiei care detine proiectul, Dambovita Center Srl, cota sa fiind preluata de alti actionari care detineau o participatie minoritara, cum este si cazul altui grup turcesc, Cenk Demir.
"In doua trei satamani voi oferi mai multe detalii legate de acest lucru" a declarat pentru ZF Genk Kucuk, directorul general al Dambovita Center Srl. El spune ca in prezent noua conducere verifica toate documentele. "Trebuie sa curatam acest proiect de toate problemele care au fost. Toata lumea a spus cate ceva pe aceasta tema, insa toate companiile cu care au fost semnate contracte, inclusiv Hyatt, au fost de acord sa continue cu acest proiect. Totul depinde de cat de repede ne vom misca, iar noi vrem sa incepem lucrarile de constructii in cel mai scurt timp", a precizat Kucuk.
El nu a dorit sa ofere alte detalii, precizand doar ca denumirea proiectului se va schimba din Dambovita Center in Metropola. Conform planurilor initiale complexul urma sa fie ianugurat in anul 2007, pana atunci urmand a fi livrate spatiile de birouri, apartamentele de lux, un centru comercial de tip mall, uncentru de sanatate si fitness, o parcare cu mai multe niveluri si in cele din urma hotelul Hyatt. ionut.bonoiu@zf.ro