Avenir Telecom a vandut compania de service Cetelec

Autor: Dan Dragomir 23.06.2004

Avenir Telecom a anuntat semnarea unui acord la nivel international cu grupul Cordon Electronics privind vanzarea companiei specializata in service pentru telefoanele mobile aflate in garantie Cetelec, care detine operatiuni in Romania, Maroc si Caraibe.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Cifra de afaceri a grupului Cetelec la nivel international este de 9 milioane de dolari in primele noua luni ale anului fiscal 2004 (care se incheie la 30 iunie). Compania are 70 de anagajati, din care 26 in Romania, unde are 53 de puncte de service in tara.
"Afacerea nu afecteaza activitatile Avenir Telecom la nivel local, pentru ca Cetelec este o companie partenera, dar era independenta fata de noi", a declarat pentru ZF Petrut Stoica, general manager al Avenir Telecom Romania. De altfel, conducerea Avenir Telecom nu anticipeaza vreun efect semnificativ al tranzactiei la nivel international asupra activitatii companiei.
"Speram sa ne extindem activitatea de service, dar alte modificari semnificative nu vor avea loc", a precizat pentru ZF Sorin Chitimia, director general al Cetelec Romania. "Avenir era un grup de distributie de telefoane mobile si echipament, iar Cordon este o companie specializata in service. Speram deci ca tranzactia sa aiba un efect pozitiv asupra activitatilor noastre", a precizat el.
Avenir Telecom, unul dintre principalii distribuitori europeni de produse si servicii de telefonie la nivel european, este prezent in Franta, Benelux, Marea Britanie, Spania, Polonia si Romania, avand si o filiala in Maroc. Compania a realizat o cifra de afaceri de 366 milioane de euro in primele noua luni ale anului fiscal ce se va incheia la 30 iunie 2004. In romania, Avenir Telecom a cumparat reteaua de distributie GlobalNET, detinuta de omul de afaceri Liviu Nistoran, in 2000. Compania a trecut ulterior la brandul Internity, ca si celelalte magazine din reteaua Avenir Telecom. La finalul anului 2003, compania opera 25 de puncte de vanzare in Romania si isi propunea deschiderea a inca sase locatii in prima jumatate a acestui an.
Cordon Electronics, grup fondat in 1989 asigura service-ul pentru telefoane mobile in 20 de tari din Europa Occidentala si de Est. Cifra de afaceri a companiei pe anul trecut a ajuns la 23 de milioane de dolari.