Ungurii fac lenjerie Triumph la Calan

Autori: Anca Rif, ZF Transilvania , Tiberiu Stroia 17.06.2004


Societatea ungara Uniotex a inceput, la Calan, productia de lenjerie intima, in sistem lohn, pentru concernul Triumph unul dintre cei mai mari producatori de lenjerie intima din lume. Investitia in fabrica a fost de circa 300.000 de euro, numarul angajatilor fiind de 32. Acum, la Calan, se confectioneaza 50.000 de perechi de bikini lunar pentru Triumph.



"Concernul elvetian Triumph are doua fabrici. Una in Germania si cealalta in Austria. Noi lucram pentru fabrica din Austria. Materia prima si modelele de lenjerie provin de la acestia. La ora actuala suntem inca in faza incipienta", spune Gyorfi Zoltan, administratorul firmei maghiare. Investitia va continua pe tot parcursul anului si va consta in general in transfer de tehnologie, in special masini de cusut. Pan a la finele lui 2004, societatea maghiara intentioneaza sa mai investeasca cel putin 600.000 de euro pentru extinderea fabricii. In acest context numarul angajatilor va ajunge la circa 120 de persoane.



Capacitatea de productie a firmei din Calan este de circa 12.000 de unitati saptamanal, care sunt trimise in Austria. Pana la sfarsitul anului, la Calan productia va creste la aproximativ 50.000 de bikini saptamanal expediati pentru concernul Triumph. Asta inseamna ca incepand din 2005, din Calan vor fi livrate, in fiecare an, pe toate pietele lumii peste doua milioane de bikini marca Triumph. "Trebuie sa tinem cont ca productia anuala a bikinilor purtand aceasta marca este de circa 400 de milioane de bucati ponderea noastra este relativ redusa", precizeaza reprezentantul firmei maghiare Uniotex.



In Romania, compania austriaca mai are ca partener si firma Pasmatex Conf International din Timisoara care anul trecut a produs peste sapte milioane de articole de lenjerie intima (fata de 5,5 milioane in 2002).
transilvania@zf.ro