Primul mall pentru brasoveni

Autor: Andreea Muresan 31.05.2004

Grupul de firme Atlanta House, patronat de omul de afaceri  brasovean Ori Zinger, a deschis la finele saptamanii trecute la Brasov un complex comercial care cuprinde un magazin tip mall - Elliana Mall -  si unul de bricolaj - Eliana Home.
Pentru realizarea acestui complex, investitia totala se ridica la 6,5 milioane de euro.
Complexul comercial este situat la iesirea din Brasov spre Bran, in imediata apropiere a unui alt mare centru comercial, Brintex, al carui actionar majoritar este tot Atlanta House.
Eliana Mall se intinde pe o suprafata de 17.000 de metri patrati, din care aproximativ 10.000 de metri patrati sunt ocupati de spatii comerciale. Complexul, o constructie cu parter si etaj, este un mix care adaposteste 45 de magazine, trei cinematografe multiplex, fiecare avand 70 de locuri, fast-food si restaurante, banca si farmacie. De asemenea, mai dispune de spatii de agrement, loc de joaca pentru copii si o sala de jocuri electronice moderne.
"Brasovul era singurul mare oras din tara care nu avea un mall. Deoarece este primul, am dorit sa fie  si cel mai luxos", a declarat Ori Zinger.
Eliana Mall are, in momentul de fata, o parcare supraetajata cu 400 de locuri, urmand ca, pana la finele anului, sa fie amenajate inca 400. In complex se mai gaseste un supermarket alimentar, pizzerie, cofetarie, magazine de electrocasnice si calculatoare.
In ceea ce priveste Eliana Home, complexul gazduieste 22 de magazine care ofera materiale pentru amenajari interioare si constructii.
Pana in prezent, mai multe companii si-au anuntat intentia de a construi in Brasov complexe comerciale tip mall. Printre acestea se numara Iulius Group, care detine un mall la Iasi si a inceput lucrarile la un complex comercial in Timisoara, si grupul de firme Plaza Centers care anunta ca intentioneaza sa construiasca sase mall-uri, dintre care doua la Bucuresti si cate unul in Brasov, Timisoara, Constanta si Cluj.