Maschio Gaspardo isi extinde fabrica de la Chisineu Cris

Autor: Stelian Negrea 18.05.2004

Producatorul de utlilaje agricole Maschio Gaspardo Romania, filiala a Maschio Gaspardo Italia, liderul mondial in materie, a investit 1,4 milioane de euro pentru dublarea suprafetei capacitatii de productie la fabrica de la Chisineu Cris din Arad.
"Am cumparat pamant si am marit hala de productie de la 3.000 de metri patrati la 7.000 de metri patrati, deoarece am lansat in productie noi modele de utilaje agricole", spune Mirco Maschio, administratorul Maschio Gaspardo Romania si unul dintre fiii proprietarului producatorului italian de utilaje agricole Maschio Gaspardo.
Mirco spune ca, in curand, vor fi exportate primele utilaje agricole catre Rusia, insa nu a precizat care sunt estimarile privind vanzarile pe piata rusa.
Maschio Gaspardo Romania a vandut pe primele noua luni ale anului trecut de 2 milioane de euro, fiind prezent direct pe piata incepand cu luna aprilie a anului 2003. Pentru acest an, producatorul de utilaje agricole estimeaza vanzari de 4 milioane de euro atat pe piata romaneasca cat si la extern.
Constructorul italian de utilaje agricole a patruns pe piata romaneasca in 2002 in urma unei investittii de 2 milioane de euro intr-o capacitate de productie la Chisineu Cris si are, in prezent, 60 de angajati.
Mirco spune ca ii este imposibil sa precizeze care este cota actuala de piata a constructorului italian de utilaje agricole, dar sustine ca acesta a devenit "furnizorul oficial" de masini agricole al investitorilor italieni din agricultura romaneasca. "Am inceput sa lucram mult si cu marile societati romanesti printre care se numara Cerealcom Dolj (care cultiva 30.000 ha), Agro Chirnogi Giurgiu (20.000 ha), Moara Carani Timis (10.000 ha)", spune Mirco.
Maschio Gaspardo Romania comercializeaza peste 100 de modele diverse de utilaje agricole dar s-a specializat in productia a trei modele: scarificatoare, combinatoare, tocatori. "Concurenta de pe aceasta piata cuprinde firme franceze, germane, austriece si italiene, care lucreaza cu importatori. Acestia din urma sunt mai interesati si specializati in tractoare si combine mai degraba decat in utilaje", sustine Mirco.
Grupul Maschio-Gaspardo esteuna dintre cele mai mari companii mondiale din constructia de masini agricole, semanatori, grape rotative, freze si tocatori, cu patru unitati de productie in Italia, filiale in Germania, Franta, Spania, Iordania, Turcia, SUA, si vanzari in alte 50 de tari.
stelian.negrea@zf.ro