Primarul din Eforie ramine in arest, in campania electorala

Autor: Mirela Luca 12.05.2004

Primarul orasului Eforie, Cosma Mihail Crisostom - retinut de procurorii Parchetul National Anticoruptie pentru luare de mita - ramine in arest, ca urmare a deciziei judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti care au respins contestatia edilului constantean.
Primarul orasului Eforie a fost retinut, vineri, de procurorii PNA, pentru mai multe infractiuni de luare de mita.
Potrivit procurorilor, in ianuarie 2000, in calitatea publica pe care o avea, primarul Cosma Mihail Crisostom ar fi primit 1.500 de dolari de la o persoana pentru a-i inlesni achizitionarea unui teren aflat in proprietatea privata a Consiliului Local Eforie.
Un an mai tirziu, invinuitul ar fi pretins si primit, in doua transe, 2.000 de dolari de la o persoana - care ulterior l-a denuntat - in schimbul aprobarii unei cereri de concesionare a unui teren. In cursul anului 2002, Cosma Mihail Crisostom - tot in calitate de primar al orasului Eforie - ar fi pretins si primit 1.200 de dolari pentru a interveni in aprobarea unei autorizatii de functionare a unui bazar. Procurorii sustin ca o alta infractiune ar fi fost comisa in iunie - august 2003, cind primarul ar fi pretins si primit de la o alta persoana (care l-a denuntat) o mie de dolari pentru a-i elibera avizul pentru amplasarea unui utilaj pe un teren aflat in proprietatea Consiliului Local Eforie.
In cursul audierilor de luni, primarul a recunoscut comiterea a inca doua infractiuni de luare de mita, facind referiri si la acte de coruptie comise de alte persoane din administratia publica locala.
mirela.luca@zf.ro