Arnold Schwarzenneger isi protejeaza imaginea, chiar daca este in rand cu Isus, John Kerry sau Lincoln

Autor: Catalina Apostoiu 06.05.2004


Poate ca Abraham Lincoln, Al Capone, Hilary Clinton, Jimmy Carter si Isus n-ar avea nimic impotriva lansarii unor papusi cu capul mobil cu infatisarea lor. Arnold Schwarzenneger este insa, infuriat, si vrea ca productia acestui gen de papusa sa fie oprita.



Schwarzenegger a initiat o actiune in instanta impotriva unei companii, declarandu-se impotriva comercializarii de catre aceasta a unei papusi ce poarta infatisarea fostului erou al Hollywood-ului, conform avocatului acestuia, relateaza CNN Money.



Purtand o arma automata de tipul AK-47 si imbracata in costum, zambitoarea papusa Schwarzenegger este comercializata la un pret de 19,99 dolari prin intermediul site-ului www.bobb leheadelection.com. De obicei, acest gen de papusi au un arc in interiorul gatului pentru a permite miscarea capului acestora.



"Am discutat cu ei, ne-au spus "Nu ne vom opri', am spus 'Bine, va vom actiona in instanta," a declarat avocatul personal al lui Schwarzenegger Martin Singer. Actiunea in instanta a fost lansata vineri in cadrul Curtii Superioare a Los Angeles din Santa Monica.



"Au preluat numele clientului meu, infatisarea acestuia si astfel incearca sa faca bani. Nu au nici un drept sa faca acest lucru," a continuat Singer.



Firma ce produce papusa cu infatisarea lui Schwarzenegger, Bosley Bobbing Head Doll Company din Canton, Ohio, a lansat mai multe papusi purtand infatisarea unor politicieni, printre care candidatul democrat la prezidentiale John Kerry. Papusile purtand infatisarea lui Isus, a lui Lincoln si a lui Capone se vand la un pret de 14,95 dolari.



"Vom continua sa ne opunem; credem ca avem dreptate," a declarat co-proprietarul firmei, Todd Bosley. "O amenda foarte mare ne va afecta cu siguranta, insa vom face tot posibilul pentru a continua comercializarea acestei papusi si pentru a ne continua operatiunile".



Acesta a mai declarat ca alti politicieni nu au avut nimic de obiectat impotriva lansarii unor papusi cu infatisarea lor.



Hillary Clinton, senator al New York-ului, a returnat companiei o papusa ce purta autograful sau. Fostul presedinte Jimmy Carter a trimis companiei o carte ce-i purta semnatura, iar fostul primar al orasului New York Rudolph Giuliani isi aducea papusa ce-l reprezenta cu ocazia oricarui discurs, a adaugat Bosley.



Anul trecut, firma a obtinut mai putin de un milion de dolari de pe urma vanzarilor de papusi produse in China, a mai declarat acesta.



Schwarzenegger, fost Mr. Universe si superstar de film si in prezent guvernatorul statului amercian California a incercat in mod agresiv sa-i opreasca si pe altii de la a-i comercializa imaginea. Dupa o amenintare similara lansata in luna ianuarie, o companie de bere din Portland si-a suspendat vanzarile unei marci de bere denumita "The Governator".



"Schwarzenegger si-a protejat intotdeauna drepturile comerciale, acestea fiind foarte valoroase," a declarat avocatul acestuia, Singer. "I se ofera pana la 20 milioane de dolari pentru exploatarea acestor drepturi".