Francezii si germanii refac cu 10 mil. euro o linie de tramvai

Ziarul Financiar 15.04.2004

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a atribuit, recent, doua contracte in valoare totala de 10,3 milioane euro pentru modernizarea unor tronsoane ale unei linii de tramvai din Bucuresti.
Un consortiu format din companiile Amec Spier Rail - Franta si Swietelsky Baugesellschaft din Germania va reabilita calea de rulare a liniei 12 pe un tronson situat pe Soseaua Giurgiului. Lucrarile vor consta in demontarea liniilor de tramvai, constructia infrastructurii si a suprastructurii necesare, a pasajelor carosabile si pietonale, a peroanelor si a retelelor subterane.
Contractul are o valoare de 8,5 milioane euro si a fost atribuit in urma unei licitatii deschise.
Compania germana Balfour Beatty Rail va monta o noua linie electrica aeriana pentru linia 12, intre CFR Progresu si Autogara Filaret, dupa ce a cistigat o licitatie deschisa pentru un contract in valoare de 1,8 milioane euro.
De altfel, societatea germana va realiza reteaua aeriana in doua depouri bucurestene - Militari si Alexandria -, lucrarile in valoare de 1,3 milioane euro fiind contractate la sfirsitul anului trecut. Mediafax