RealNetworks ia cu asalt Europa

Autor: Dan Dragomir 09.04.2004

La nici doua saptamani de la decizia Comisiei Europene de a amenda gigantul software Microsoft pentru ca a abuzat de pozitia sa dominanta din piata, rivalii companiei au inceput deja sa curteze companiile de pe batranul continent.
Real Networks, producator multimedia care a realizat un player de muzica si filme care concureaza cu Windows Media Player, a lansat o serie de negocieri cu producatorii de PC-uri prezenti pe piata europeana pentru a include in computere softul sau. Seful RealNetworks, Rob Glaser, a prezentat noua versiune a RealPlayer, care poate recunoaste majoritatea formatelor de fisiere multimedia disponibile pe Internet, inclusiv melodiile vandute online pe site-uri ca iTunes, MSN Music Club sau Sony Connect.
Directorul executiv al RealNetworks a asigurat ca, in ciuda concurentei dure cu Microsoft, vanzarile de playere au crescut constant in ultimul an. "Suntem pe un trend ascendent pentru sase trimestre consecutiv. Este o piata cu un potential de crestere pe termen lung", a precizat el. Compania a avut insa pierderi pe ultimul trimestru din 2003, de 5,3 milioane de dolari, chiar daca incasarile au crescut ajungand la 54,1 milioane $. Glaser a mai spus ca RealNetworks se orienteaza acum spre parteneriate cu producatorii de telefoane mobile, pentru a include softul multimedia in celularele pe care se poate asculta muzica sau viziona filme.