ASEBUSS are un nou program de EMBA

Autor: Miruna Lebedencu 26.01.2004


Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor Bucuresti - ASEBUSS a incheiat recent un parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta Georgia, pentru derularea unui program de Executive MBA.



Programul aduce ca noutate fata de programul anterior derulat de ASEBUSS saptamanile rezidentiale internationale, una a cursantilor americani in Romania si una a cursantilor romani la Atlanta. "Cursantii sunt impartiti in 19 grupe mixte in cadru carora studentii romani elaboreaza cu cei americani proiecte axate pe elemente specifice mediului de afaceri romanesti", a declarat Marcel Duhaneanu, rectorul Institutului.



"Am ales un partener din Romania pentru ca am considerat ca particularitatile acestei tari - economie in tranzitie si stat candidat la Uniunea Europeana - sunt lucruri importante pe care le putem explica studentilor nostri", a spus si Rodney G. Als up, decan al Kennesaw State University.



Programul se desfasoara pe durata a doi ani si se adreseaza, cu predilectie, profesionistilor cu experienta manageriala. Cursurile, sustinute de profesori romani si americani, au loc la sfarsit de saptamana, ceea ce permite participantilor sa nu-si intrerupa activitatea profesionala pe timpul studiilor si pe parcursul a patru saptamani rezidentiale, doua pe fiecare an de studiu.



Pentru a urma un astfel de program, candidatii trebuie sa detina o diploma universitara si sa aiba o experienta manageriala de minim trei ani. Cursantii sunt admisi pa baza unui test tip GMAT (Graduate Management Admission Test - care dureaza teri ore) si a unui interviu de jumatate de ora, ambele presupunand o buna cunoastere a limbii engleze. Taxa de scolarizare este de 7.500 de dolari pe an, care poate fi platita in cinci rate.



La finalul studiilor, absolventii primesc un certificat de EMBA de la Kennesaw University, cu recunoastere internationala, si o diploma eliberata de Ministerul Educatiei din Romania.