Filialele din Romania a kpnQwest si a GTS au fuzionat

Autor: Victor Kapra 22.01.2004

Furnizorul roman de servicii de comunicatii de date, voce si hosting pentru sectorul business, kpnQwest/GTS Romania, si-a schimbat denumirea in GTS Telecom, ca urmare a fuziunii dintre operatorii KPNQwest Romania si GTS Romania, cele doua companii avand aceeasi structura a actionariatului.
KPNQwest activeaza pe piata autohtona din 1993, initial sub numele de EUnet, fiind unul dintre primii furnizori comerciali de servicii Internet din Romania.
Cele doua companii care au fuzionat au operat impreuna infrastructura de comunicatii nationala, au pus in functiune in Oradea si opereaza prima retea transfrontaliera privata dupa liberalizarea comunicatiilor din 2003. Printre clientii GTS Telecom se numara companii ca: Astral Telecom, Daewoo, FX Communications, HBO, Metro, Nestle, PCNet, Rompetrol, Unicredit etc.
In urma fuziunii, noul operator GTS Telecom va continua sa opereze aceeasi infrastructura, isi pastreaza integral echipa si va contiuna trendul de crestere din 2003, declara Dan Mihaescu, directorul general al companiei.
GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de comunicatii de date, voce si hosting la nivel regional, proprietar de infrastructura de fibra optica in Cehia, Polonia, Romania, Ungaria si Slovacia.
Actionariatul GTS Central Europe este detinut de Antel Holding.
GTS Telecom se pozitioneaza pe piata ca "BusinessAccelerator". "Solutiile noastre sunt solutii destinate sectorului business, croite dupa nevoile concrete si prezente ale clientului. Toate solutiile noastre sunt gestionate integral, pina la interfata de conectare a clientului", a declarat Dan Mihaescu, director general GTS Telecom. Altfel spus, "Business Accelerator" inseamna ca GTS preia toate problemele de comunicatie ale clientilor, astfel incat managementul sa se poata concentra pe dezvoltarea afacerilor proprii, explica Mihaescu.
victor@zf.ro