Florin Calinescu a iesit pe piata cu cotidianul "Stirea zilei"

Autor: Bucur Irinel 19.12.2003


"Stirea zilei", un cotidian national al carui director este Florin Calinescu, a fost lansat joi, printr-un spectacol-eveniment care s-a defasurat in Piata Revolutiei din Bucuresti.



"Stirea zilei" este realizat intr-o formula originala, in baza conceptului de ziar alternativa, care poate fi cumparat alaturi de un cotidian dintre cele existente pe piata, de informatie si analiza. Noua publicatie va oferi informatii legate de aspectele inedite, mai putin cunoscute, ale vietii mondene, sociale, politice, economice, sportive si externe.



"Ziarul, de fapt, se numeste "Stirea zilei - Florin Calinescu"", a declarat Marius Stoian, presedintele Consiliului de Administratie al firmei Black Media S.A., cea care editeaza noua publicatie. Acesta a precizat ca se foloseste de faptul ca brand-ul Florin Calinescu are o notoriatate foarte mare pentru a lansa o marca noua, "stirea zilei".



Ziarul, cu un format de tabloid, are 24 de pagini si va aparea sase zile pe saptamana, de luni pana sambata. Pana la inceputul lunii ianuarie 2004, publicatia va fi distribuita doar in Bucuresti si in judetele limitrofe, urmand ca apoi sa aiba acoperire nationala. Potrivit conducerii publicatiei, "stirea zilei" se bazeaza pe doi piloni principali: accentul pe expresivitate (fotografii foarte mari si un fond minimal de cuvinte) si o mare dinamica. Publicul tinta al ziarului este format in principal din locuitori urbani, cu varste cuprinse intre 17 si 65 de ani. "Este un ziar popular, cu un target care se suprapune in general publicului lui Florin Calinescu", a declarat directorul executiv al publicatiei, Francesco Gerardi.



Tirajul primului numar al ziarului, a fost de 14.000 de exemplare.



Florin Calinescu este director al publicatiei, avand misiunea de a gestiona politica editoriala. In plus, vedeta de televiziune va avea si un editorial zilnic. Publicatia are noua actionari (printre ei numarandu-se si Florin Calinescu), dar nici unul nu detine mai mult de 20%.



Cornel Catana, care a mai lucrat la Expres Magazin si Evenimentul Zilei, este redactor-sef la "stirea zilei" si are in subordine o echipa de jurnalisti selectionati in ultima jumatate de an.