Intel da sperante pe Wall Street

Autor: Mihaela Andries 17.07.2003


Compania americana Intel Corp. a anuntat ca si-a dublat profitul net din trimestrul al doilea, la 896 milioane de dolari, datorita cererii solide pentru microprocesoarele pentru computerele personale de birou si laptop-uri.



Cel mai mare producator de semiconductoare din lume, a carui evolutie este perceputa ca sistem de referinta pentru sectorul de profil, si-a majorat cifra de afaceri din perioada mentionata de la 6,32 de miliarde de dolari la 6,82 miliarde de dolari.



Conducerea Intel a luat prin surprindere analistii, lansand previziuni financiare ambitioase pentru trimestrul al treilea si, implicit, pentru tot restul anului. Compania preconizeaza pentru urmatoarele trei luni venituri de 6,9-7,5 miliarde de dolari, imbunatatirea marjei profitului si costuri scazute de productie.



Actiunile Intel, care s-au incadrat pe o traiectorie pozitiva de la inceputul lunii feburarie, au avansat cu peste sase procente, pana la cea mai inalta cotatie din iunie 2002.



Producatorul american a apreciat ca nu se asteapta la o crestere substantiala a cererii corporatiste pe piata de tehnologie a informatiei, in contextul in care bugetele destinate acestor investitii raman limitate.